Éledező hagyomány a mi falu napunk

Kissé megkésve, a szokásos több menetes előkészítő tárgyalás mellőzésével, egy héttel a rendezvény megnyitása előtt kezdődő reklámozással, nem nagy részvétellel számolhattunk a falu napján.
Ezt ellensúlyozandó a remek idő és a Sípos Laci által szerevezett 8 csapatos labdarúgó kupa adott némi reményt, hogy talán mégis összeverődik pár száz ember, miáltal mind a rendezvényt szervező EFE, (Együtt Fenyvesért Egyesület) mind a szolgáltatásokhoz kivonuló vállalkozók megelégedéssel zárhatják az idei év utolsó szabadtéri kirakodós rendezvényét. Az eredmény, ha nem is világra szóló, de mindenképpen meglepő. A lassan beinduló rendezvényen egyesek szerint több százan vagy talán még ezren is, mások szerint több ezren is részt vettek.
Vargáné Vlasics Erika Hohner Zsuzsával és Bánhidi Katával az oldalán profi módon, minden kapkodás és szokásos idegeskedés nélkül szuperül megszervezte ezt a rendezvényt is. Igaz nagyon megkönnyítette a dolgát, hogy többen, Erikáékhoz hasonló hozzáállással, kedvvel és tapasztalattal végezték a maguk vállalta feladatot. Így a gyerekeket kézműves sátor valamint ügyességi és kerékpár versenyek várták Lovaglási lehetőség nyílt mindenki számára. Csocsó, teke és 11-es rúgó versenyen mérhették össze "erejüket" a résztvevők. Oriflame sátor várta a hölgyeket és az urakat szépségápolási tanácsokkal. Rába Karcsi bácsi közben elkészítette a falu bográcsában az ízletes halászlét. A vállalkozók pedig a legkülönfélébb ínyencségekkel csalogatták vendégeiket.
A színpadi műsor kissé megkésve, de annál nagyobb érdeklődéssel kezdődött. A nyitányt a Kék-Balaton Fúvós Együttes remek zenéje adta, majd a Nádasdy Gyermekszínház kedves kis műsora következett. Fellépett még a szőkedencsi tánccsoport, a mesztegnyői táncosok, a balatonfenyvesi Suga Bigs, Silver Gilrs és NOX gyermek csapat.
A színes, változatos programot a mindig közkedvelt tombola zárta.
A rendezvény sikerességét misem bizonyítja jobban, minthogy a Bólé tánczenekar által szolgáltatott, az éjjel kettőig tervezett kultúrált mulatságot négy órakor bizonyos enyhe kényszerintézkedésekkel kellett feloszlatni.

Köszönet a következőkben felsoroltaknak, akik munkájukkal és/vagy anyagi támogatásukkal hozzá járultak a rendezvény lebonyolításának sikeréhez: Barna Antal, Búza Barna, Dallos Imre, Drenkovits János, Fenyves Tours, Hohner György, Hubertus Bt., INSEL Kft, Önkormányzat, Nagy Tamás, Sáfár Attila, Sípos László, Stefán János. A civil szervezetek közül egyesületünk az EFE (Együtt Fenyvesért Egyesület) 70.000,-Ft-tal járult hozzá a falu ezen rendezvényéhez.

Mivel ez nem politikai rendezvény volt, érthetetlen számomra a különféle pártok, egyesületek aktivistáinak passzivitása valamint az Önkormányzat képviselőinek a falu népétől ily tüntető távolmaradása, távolság tartása.

Egyesületünk bejelenti, hogy a falu életével kapcsolatban internetes portált nyit, ahol a legfrissebb híreket, képeket lehet letölteni, informálódni, és tovább adni ill. a falu konkrét dolgaihoz hozzászólni, véleményt alkotni, szavazni fórum formájában és módján a következő címen lehet: efe.uw.hu


Szigeti Sándor EFE elnök