EFE - Együtt Fenyvesért Egyesület


Mikulás Kupa 2005Szokásosan a hat meghívott és a két balatonfenyvesi férfi csapat részvételével megtartott Mikulás Kupán ismét a baranyai székhelyt képviselő Pécs ill. annak jó nevű menedzsere Sipos László vehette át a trófeát. Megelőzve Szölősgyörök, Balatonboglár, Somogyvár, Balatonkeresztúr, Balatonlelle és a helyi két csapatot. A rendezőség és a játékvezetők hiába próbálták a játék hevét csillapítani, ez nem nagyon sikerült. Csak azon tűnődik az ember, ha ezekben a fiatalos öregfiúkban ekkora a lendület, akkor a profi fiaikban, a jelenlegi első osztályban és a válogatottban miért hiányzik ez a tűz, ez a nagyfokú győzni vágyás. Lényeg az, hogy baleset nem történt, merthogy itt első szempont az egészséget fenntartó mozgás és nem a győzelem.
Az Együtt Fenyvesért Egyesület (EFE) rendezvény szervezősége örömmel tapasztalta, hogy a Majálison megjelent somogyvári Polgármester úr szavát nem feledve, tényleg megtisztelte rendezvényünket saját csapatával. A kupa ünnepélyességét fokozta, hogy a díjak átadásánál a mi Polgármesterünk is segédkezett. Az igazi segítség azonban az volt, hogy a képviselő testület ezt a megmozdulásunkat támogatta, és így a résztvevőket az iskola éttermében egy finom ebédre is meghívhattuk.
A férfi mérkőzések után jöttek volna a női meccsek, de ezek a csapatok ill. vezetőik már korán sem voltak olyan szavahihetők, mint a fent említett polgármester. Egy-két nappal a rendezvény kezdése előtt visszaléptek, időt sem hagyva arra, hogy új csapatokat hívhassunk meg (Bboglár, Fonyód, Karád). No nem baj, de legalább a megbízható Szőlősgyörök és a Balatonfenyves 10-10 fős csapatát meghívhattuk Pitonya Tibihez a Borostyán Vendéglőbe és viszonozhattuk a nyári vendéglátásukat. A híres vendéglő a nagyon kedvező áraival, a kiadós, finom és dekoratív tálalásával, biztosan máskor is számíthat egyesületünk rendezvényeire. A húszfős lány társasággal legalább ennyi fiú is "búslakodott" a lányaink súlyos, de nem életveszélyes vereségén. A mérkőzésről csak annyit, nekünk még sokat kell fejlődnünk. De azért mi is rúgtunk három gólt. Az ellenfél által lőtt gólok száma nem publikus. A diszkóval egybekötött zártkörű sportbulin állítólag hajnal háromig "búslakodtak" fiataljaink. Ilyenkor az "öreg Mikulás" már ébredezik és cikket ír a Fenyves Újságba.

BUÉK

Szigeti Sándor EFE elnök

>> Képek az eseményről<<


Együtt Fenyvesért Egyesület
8646 Balatonfenyves, Halász út 7.
Tel.: 06-30/249-6011, 06-20/9351-011
Adószám: 18777413-1-14websas.hu
no software patents